Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ESA SpaceTweetup - Γνωρίστε τα μέλη του πειράματος Mars 500!


Credits: ESAΑκολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της NASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency - E.S.A.) ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες με μεγάλη επιτυχία την διοργάνωση Tweetups για τους Ευρωπαίους φίλους του Διαστήματος. Η Αγγελική Κανελλοπούλου η οποία συμμετείχε στο πρώτο SpaceTweetup της ESA τον Σεπτέμβριο μας ενημερώνει για το πρόγραμμα.

Τα Tweetups (συνδυασμός των λέξεων Twitter και Meetup) είναι συναντήσεις ανθρώπων που γνωρίζονται μέσω του twitter και που συνήθως ζουν σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Τέτοιες συναντήσεις διοργανώνονται συχνά και συνήθως έχουν κάποιο 'θέμα', το κοινό ενδιαφέρον που ενώνει όλους αυτούς τους ετερόκλιτους ανθρώπους.

Τα Tweetups που σχετίζονται με την εξερεύνηση του διαστήματος και την διαστημική επιστήμη και τεχνολογία έγιναν γρήγορα ο πιο δημοφιλής και αγαπητός θεσμός μεταξύ των φίλων του διαστήματος σε όλο τον κόσμο. Οι τυχεροί συμμετέχοντες προσκαλούνται σε εκδηλώσεις γεμάτες χαρά και ενθουσιασμό και ξεναγούνται στα μυστικά του διαστημικού προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση για την δήλωση συμμετοχής η αγάπη για το διάστημα και την αστρονομία και η κατοχή ενός λογαριασμού στο twitter.

Η ESA έχει διοργανώσει ήδη δύο SpaceTweetups κατά τους τελευταίους δύο μήνες. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αστροναυτών στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου 60 ενθουσιώδεις φίλοι του διαστήματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να μάθουν για το εντυπωσιακό ιπτάμενο τηλεσκόπιο SOFIΑ, να γνωρίσουν από κοντά 10 αστροναύτες της ESA και της NASA (!!!) και να ξεναγηθούν στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Αστροναυτών της ESA, όπου παλιοί και υποψήφιοι αστροναύτες 'προπονούνται' με πιστά αντίγραφα διαφόρων τμημάτων του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για τις εργασίες που πρέπει να τελέσουν κατά την παραμονή τους εκεί.
Το 1ο Ευρωπαϊκό SpaceTweetup μεταδόθηκε ζωντανά μέσω webcast, δίνοντας την δυνατότητα και σε όλους αυτούς που δεν κατάφεραν να συμμετέχουν από κοντά, να μοιραστούν την χαρά και όλες τις γνώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες. Μια τετράωρη (!) περίληψη των καλύτερων στιγμών είναι διαθέσιμη στο site της ESA.

Το δεύτερο Ευρωπαϊκό SpaceTweetup πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις τουΚέντρου Ευρωπαϊκής Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ESTEC) στην Ολλανδία, δίνοντας την δυνατότητα σε άλλους 30 φίλους του διαστήματος να μπουν στα άδυτα της τεχνολογικής καρδιάς της ESA.

Ήδη η ESA ανακοίνωσε την διοργάνωση του τρίτου SpaceTweetup για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 στην Ρώμη, όπου 20 τυχεροί θα γνωρίσουν από κοντά τον Diego Urbina (@diegou) και Romain Charles (@Romain_CHARLES), μέλη του πληρώματος του πειράματος Mars 500και θα ακούσουν για την απίστευτη εμπειρία προετοιμασίας για ένα ταξίδι στον Άρη. Για να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθήστε τους λογαριασμούς@esa@SpaceTweetup και το @Mars_500 στο twitter ή επισκεφθείτε τηνσελίδα της ESA.

Οι εγγραφές για το Tweetup της Ρώμης ξεκίνησαν και η προθεσμία λήγει στις 21 Νοεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες για τα SpaceTweetups της ESA, επισκεφθείτε το blog ή ακολουθήστε στο Twitter. Ή στείλτε τις ερωτήσεις σας μέσω email.


www.ofa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου